Technológia

A magas színvonalú termékek előállításához , szerte a világon működő partnereink által kifejlesztett legújabb technológiákat alkalmazzuk.

Technológia

A legkorszerűbb

Technológia

A modern lencse gyártásának második nagyon fontos lépése a felületkialakítás.

eye-glasses-and-books-beside-the-window-5-2022-07-26-05-43-20-utc (1) (1)

FREE FORM

A Free Form technológiát a szemüveglencsék megmunkálásában ma már számos gyártó alkalmazza. Ennek lényege a pontról pontra való felületkialakítás, a felületeket automatikus CNC gépek segítségével egy mikron pontossággal marják ki. Az Interoptik és az Aveo 3F lencsék gyártásához 4 legkorszerűbb FreeForm gyártósort alkalmazunk, beleértve az ADP (Active Driven Polishing) technológiát is.

len_tech_2

WAVEFRONT SZÁMÍTÁS

Komplex matematikai módszer a progresszív felület kiszámításához, amelyet az Interoptik lencsék optimalizálására használunk.

Ezzel a számítással minden pontot elemeznek és optimalizálnak az optikai teljesítmény növelése, valamint az első és másodrendű aberrációk képalkotásra gyakorolt hatásának  minimalizálása érdekében.

len_tech_3

AZ ALAPSUGÁR HATÁSA

Minél jobban mozdul el a dioptria a medián dioptriától, annál nagyobb az alapsugár hatása az optikai tulajdonságokra, és befolyásolhatja a látás bizonyos jellemzőit, például a torzítást vagy a nagyítást. Az alapsugarak finomabb fokozatossága biztosítja az alapsugár hatásának csökkenését. 20 alapsugarat használnak az iparági szabvány szerinti 6-hoz képest.

PRECIZITÁS ÉS INNOVÁCIÓ

Minőség a pontosságon keresztül, innováció a technológián keresztül – mert mindent megteszünk azért, hogy a következő legyártott lencse jobb legyen, mint az előző!

ELKÖTELEZETTSÉG A TISZTA LÁTÁS MELLETT

len_tech_8

ATORIKUS OPTIMIZÁLÁS - AOT

Atorical Optimization Technology – a sugarak optikai rendszerének atorikus optimalizálását biztosító technológia. Az AOT-val gyártott Interoptik lencse minden esetben egyéni felírás alapján készül. A korrekciós adatok megadása után több mint 6400 különböző látószög kerül elemzésre. Minden látópontot optimalizálnak és hozzáigazítanak ahhoz a szöghöz, ahogy tekintünk, vagyis a lencse több ezer  kisebb lencséből áll, amelyet külön számolnak ki minden egyes látószögből.

len_tech_6

SZEMÉLYRE SZABOTT INSET

Az Inset a közeli látómező eltolását jelenti a távoli látómezőhöz képest a szemüveglencse kialakításánál. Ez egyénenként változó, mivel a konvergenciára fordított erőfeszítés közvetlenül a pupillatávolságtól függ.  A nagyobb pupillatávolsággal rendelkezők erősebben konvergálnak, mint a kisebb pupillatávolsággal rendelkezők azért, hogy ugyanarra a távolságra nézzenek.  A modern Interoptik progresszív lencsék figyelembe veszik a pupilla távolságát az inset személyre szabása során (a közeli terület elhelyezése) biztosítva a köztes és a közeli látómező optimális elhelyezkedését.

len_tech_4

AKTÍV POLÍROZÁS - ADP

Active Driven Polishings, vagy más szóval CNC-gépvezérlésű aktív polírozás az Interoptik egyedülálló technológiája az optikai felületek polírozására. A technológiát 2011-es bevezetése óta folyamatosan fejlesztettük. Az öt lépésben végrehajtott innovatív Active Driven Polishing gyártási folyamat 5 műveletes optimalizált felületkialakítási folyamat, a szokványos FreeForm-feldolgozás 3 műveletével szemben.