OCHELARI

SPORTSZEMÜVEGEK

A tiszta látás elengedhetetlen sportolás közben. Akár kerékpározásról, kosárlabdáról vagy golfról beszélünk, fontos, hogy mindig jól lássunk. Azonban a sportkeretek gyakran íveltek és optikailag kihívást jelentenek. 

Ha dioptriás sportkeretet viselünk, akkor az sokkal íveltebb, mint egy szokványos keret. Az Ívelt keretforma miatt az érzékelt kép is görbébb, formátlanabb és kevésbé tiszta a lencse széle felé. Minél dinamikusabb a mozgás a hiányosságok annál inkább bosszantóak.

JÓ LÁTÁS ÍVELT KERETTEL?

A 8 foknál nagyobb Ívelt sportszemüvegeknél és napszemüvegeknél a  látómező szélessége korlátozott az oldalsó prizmatikus hatás miatt. Ez a hatás a  keret nagy görbülete (a két lencse közötti szög) miatt lép fel. Ezenkívül megjelenik a ferde asztigmatizmus, amelyet a lencsék szokásos alapsugarának változásából adódó pantoszkópikus hajlás és töréshibák okoznak.

 

MIÉRT SPORTOPTIMalIZÁCIÓ?

Ezeket a hatásokat csökkenteni lehet az optikai rendszer mi optimalizálásával. Az extra ívelt lencséknél a sugárrendszert úgy számították ki , hogy figyelembe vették a keret paramétereit, valamint a használat egyedi körülményeit a maximális vizuális kényelemért. A Sport termékcsalád személyre szabott lencséket kÍnál, amelyek  illeszkednek az extra ívelt napszemüvegekhez vagy  sportkeretekhez.

FOGADJA EL A KIHÍVÁST

Ha sportolunk, bármi megtörténhet. Lehet, hogy nem tudja, de a legtöbb szembaleset  sportolás közben ér minket, Különösen a labdasportoknál . Akár  a labdáról felcsapódó sár focizás közben, akár egy szembe csapódó ág az út szélén kerékpározás közben, ezek mind valódi veszélyt jelenthetnek a szemnek.

 Készüljön fel a kihÍvásokra és a vele járó sérülésekre. Védje magát  sportolás közben a szemébe kerülő szennyeződésektől,  széltől, portól, rovaroktól, az út szélén behajló ágaktól és erős napsugaraktól.

Az Interoptik sportszemüvegekkel minden kihívásra készen áll.

MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

Függetlenül attól, hogy amatőr vagy profi sportoló, valószínűleg a hagyományos szemüvegét használta sportolás közben. Meg fog lepődni azon a teljesítményen, amelyet egy jó sportszemüveggel elérhet.

Akár fut, az erdőben kerékpározik,  a napsütésben golfozik vagy a hegyekben túrázik, a jó látás nagyon fontos.

Sokféle színszűrő közül, világos vagy  sötét, fényresötétedő , polarizált vagy tükrös lencsék közül választhat. A szűrők kiszűrik az  UV fényt, és az erős napsugárzást.

TISZTA LÁTÁS MINDEN KÖRÜLMÉNyek között

HAGYOMÁNYOS LENCSÉK
INTEROPTIK SPORTLENCSÉK

Az Íves sportszemüvegek gyártása nagy szakértelmet igényel  , hogy tisztán és torzítás nélkül láthasson a széli területeken is. Ez különösen fontos szempont, különösen dinamikus sportoknál. A sportlencséket FreeForm technológiával és  AOT optimalizálással gyártjuk .  A  lencse minden egyes pontja a szem igényeihez  optimalizáljuk  figyelembe véve a keret görbületét.

MI A FONTOS A SPORTSZEMÜVEGEKNÉL?

A keret kiválasztása

Az gyakorolt sportágtól függően a keretet úgy kell kiválasztani, hogy ütésálló legyent, kiválóan védjen a szél ellen, rögzüljön a fejen és ne legyen zavaró. Fontos , hogy a választott keretbe dioptriás lencse is kerülhessen.

Tartós lencsék

Válassza a sportlencséit úgy, hogy ütésállóak, rugalmasak és nagyon könnyűek legyenek. Az Interoptik alapanyag kÍnálatában az optikai iparban jelenleg kapható legmodernebb szerves anyagok közül választhat. Akár a nagyon rugalmas MR-8 alapanyagról, az ütésálló polikarbonátról vagy a  könnyű Trivexről beszélünk, optikusával kiválaszthatja az Önnek megfelelőt

Tisztaság minden körülmény között

 Sportolás közben a lencsék nagyon gyorsan piszkosak lehetnek. A víz, a por, a sár vagy az izzadtság mind zavarhatja a látását. Az Interoptik Quarz rétegek vÍzlepergető tulajdonságainak köszönhetően a lencsék taszÍtják a szennyeződéseket és könnyen  tisztithatók  extrém körülmények között is. Ezenkívül a többrétegű, A jó minőségű antireflex rétegek ellenállóvá teszik a lencséket a karcolásokkal szemben, és csökkentik a zavaró fényvisszaverődéseket.

Multifokális változat

 A 40 év feletti aktív emberek számára progresszív sportlencsés multifokális szemüveg változat is elérhető. A sportolók esetében a távolra  látás a legfontosabb. Az Interoptik Excelit Sport lencséit  a távoli  terület maximális kihasználására tervezték.

INTEROPTIK
SPORTLENCSÉK

 Egyfókuszú vagy progresszív változatban , több rugalmas vagy ütésálló anyagból kÍnálunk  sportkeretekhez tervezett széles lencseválasztékot .

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT