SZEMÜVEGEK

PROGRESSZÍV SZEMÜVEGEK

A 40. életkor után a legtöbb ember látása gyengül – ez egy természetes folyamat. Ezen folyamat megértéséhez ismernünk kell, hogyan működik látásunk: a szem lencséje megváltoztatja alakját a tárgy távolságának függvényében.

A szemlencse veszít rugalmasságából az életkor előrehaladtával és időskori távollátás (presbyopia) alakul ki. Az első jel: olvasásnál egyre távolabb tartja a könyvet vagy az újságot a szemétől, addig amíg ”elég hosszú a karja”.  Az olvasószemüveg jó megoldás, de csak az olvasó távolságban (40 cm) kap tiszta képet.

MIÉRT MULTIFOKÁLIS SZEMÜVEG PROGRESSZÍV LENCSÉKKEL?

A szemünk változik az életkorunkkal. Ez azt jelenti, hogy 40 éves kor körül a szemlencse már nem olyan rugalmas. Szemünk számára egyre nehezebb váltani a közellátás és a távollátás között – szemünknek segítségre van szüksége. A progresszív szemüveg az ideális megoldás, mert vizuális kényelmet kínál minden távolságon, és megkímél  minket az állandó, bosszantó szemüveg cseréktől.

MIKOR HASZNOSAK A PROGRESSZÍV LENCSÉK?

Aktív életmódot folytat, és sok időt tölt a szabadban? Gyakran dolgozik laptopján, és szívesen olvas? Akár a tenger szépségét csodálja vagy beszélget egy baráttal, akár újságot olvas, élesen láthat minden távolságra ugyanazzal a szemüveggel.

Az Interoptik személyre szabott progresszív lencséivel már nem kell váltania két szemüveg között. Ha a látásról van szó, akkor már nem kell kompromisszumot kötnie. Most tisztán és élesen láthat bármilyen távolságra, kényelmes, széles vizuális területekkel.

OPTIMÁLIS LÁTÁS AZ ÖSSZES TÁVOLSÁGRA
AZ INTEROPTIK PROGRESSZÍV LENCSÉKKEL

progresszív lencsék nagyobb vizuális szabadságot és tiszta látást biztosítanak minden távolságra. A dioptria eróssége fokozatosan nő, a lencse szélein enyhe torzítással. Az Interoptik nagy teljesítményű progresszív lencséivel garantálja a minimális torzítást a széli részeken a maximális látásélményért.

MI A FONTOS A PROGRESSZÍV SZEMÜVEGEKNÉL?

Alkalmazkodás

 A progresszív lencsékre való áttérés időbe telhet. Azonban könnyen megszokható, és természetesen fókuszálunk a kívánt távolságra.

Összehasonlítva a hagyományos lencsékkel, az Interoptik progresszív lencséknél az alkalmazkodási időszak nagyon rövid, ami azt jelenti, hogy a viselés első pillanataitól harmonikus a látásunk.

Beállítás

A progresszív szemüvegeket tökéletesen kell beállítani:  nem jó, ha  mozog és lecsúszik az orrára. Az optikus beállítja a keretet és figyelembe véve az arcformát, a pupillák közötti távolságot és a pupilla magasságát, csiszolja a keretbe az Interoptik progresszív lencséket. A jó beállítás garantálja a lehető legjobb vizuális élményt.

Aberrációk

Ha a progresszív lencsén keresztül nézünk, az egyfókuszú lencsékkel ellentétben, az optikai teljesítmény megváltozása miatt torzító hatás léphet fel a lencse perifériája felé. Ezek a torzulások fejfájást, szédülést okozhatnak. Az Interoptik egyedi kialakítású progresszív lencséinél ezek a hatások minimálisak és szinte észrevehetetlenek.

INTEROPTIK PROGRESSZÍV LENCSÉK

Az Interoptik személyre szabott progresszív lencséket tervez és fejleszt a maximális vizuális élményért. A lencséket kompromisszumok nélküli esztétika és a természetes látáshoz nagyon közel álló látásminőség jellemzi. A lencse felület kialakításánál nem csak a korrekció adatait veszik figyelembe, hanem a választott keretre és az arc formájára jellemző paramétereket is.

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT