SZEMÜVEGEK

DIOPTRIÁS NAPSZEMÜVEGEK

A napszemüveg divatos kiegészítő, amelynek fő célja a szem védelme az UV-sugaraktól és a napfénytől. A napszemüveg kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a szemüveg funkcionalitására is.

 A  dioptriás napszemüveglencsék védelmet nyújtanak, de biztosítják a megfelelő látáskorrekciót is. Gondosan és lehetőleg szakember ajánlásával kell kiválasztani a számunkra megfelelőt, attól függően, hogy milyen körülmények között használjuk.

AZ ÖN DIOPTRIÁIVAL

A napszemüveglencsék az Ön dioptriájával is elkészíthetők, függetlenül attól, hogy a szemüveget szabadtéri sporttevékenységekhez, vagy sétálással és vásárlással töltött délutánokra választja.

Bizonyos napszemüvegmodellek teszik lehetővé a lencsék cseréjét egyfókuszú vagy multifokális lencsékkel, különböző színekkel vagy felületkezelésekkel.

SZEMÉLYRE SZABÁS

Személyre szabhatja napszemüvegét, színpalettánkból kiválasztja a  megfelelő színeket. A színárnyalatok nemcsak vizuálisan különböznek, hanem különféle előnyökkel is járnak, például kontrasztosabb látást biztosíthat vezetés közben.

  Optikusa segítségével tudjon meg többet a különböző színek és árnyalatok tulajdonságairól és előnyeiről.

MEGNÖVELT KONTRASZT

A napfény nagy mennyiségű szórt kék fényt tartalmaz, amely átfedi a többi színt és kevésbé kontrasztos látást eredményez.

Az Interoptik napszemüveglencséi optimálisan szűrik a kék fénysugárzást. Így jobban láthat közvetlen vagy szórt fényben. A tárgyak kontrasztosak, a színek és a részletek természetesek.

SZŰRŐKATEGÓRIÁK

A fény intenzitásától függően a fényszűrők besorolása:

0 – gyenge szűrő gyenge fény esetén

1 és 2 – Európában használt közepes szűrő

3 – erős szűrő trópusi szigeteken, hegyekre vagy vízpartra

4 – extrém erős szűrő extrém sugárzási körülményekhez, például gleccseren vagy hegymászáshoz

Tudta-e, hogy?
A százalékos arány azt jelzi, hogy a napszemüveglencse mennyi fényt nyel el, árnyalatától függően. Például 85% azt jelenti, hogy a fény 85% -át elnyeli a lencse. A fennmaradó 15% átjut a lencsén és eljut a szemig.

KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYŰ POLARIZÁLT SZŰRŐ

A napszemüveg polarizált szűrőlencsékkel is gyártható, ezek megakadályozzák a vízszintes felületek okozta kápráztató fényvisszaverődést: az autó szélvédőjén vagy az út nedves felületén. Ezek gyakran elvakítják a sofőrt, lefárasztják és csökkentik a koncentrációját.

MI A FONTOS A NAPSZEMÜVEG Kiválasztásnál?

Keret

 Optikusával együtt válasszon egy olyan modellt, amely tökéletesen illik Önhöz és megfelelő a dioptriás lencséihez. 

Lencsék

Általában a napszemüvegkeretek lényegesen íveltebbek mint a szokványos szemüvegkeretek, ezért fontos, hogy a dioptriás napszemüvegek gyártása során vegyük figyelembe a keret paramétereit. A viselt dioptriáktól függően megtaláljuk az Ön számára a tökéletes látást és a kellemes megjelenést garantáló megoldást.

Antireflex bevonat

A napszemüveg tükröződésgátló antireflex bevonattal rendelhető, mindkét felületre vagy csak a belső felületére (konkáv).

A stílusosabb megjelenésért tükrös réteget is választhat: Blue, Red, Green, Yellow, Silver vagy Gold. A tükrös lencsék mindig tartalmaznak megfelelő színszűrőt a belső oldalon.

INTEROPTIK
NAPSZEMÜVEGEK

A dioptriás napszemüvegek többféle változatban készülhetnek: egységes színszűrővel, színátmenetekkel vagy a modell szerint színezhetők. Ugyanakkor választhat intelligens fényresötétedő napszemüveget is tükrös réteggel  vagy polarizált szűrővel.

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT