LENCSÉK

FELÜLETKEZELÉSEK

FELÜLETKEZELÉSEK

A tisztább és ellenállóbb lencsékért az optikai szűrők, kezelések és bevonatok teljes palettáját alkalmazzuk. Az optikai szűrők szerepük szerint: növelik a kontrasztot, bizonyos hullámhosszú fényeket szűrnek ki. Elsősorban a képernyők előtti munkavégzéshez, napvédelemre vagy vezetésre tervezték.

A szerves anyagból készült lencsék karc elleni védelmére keményített rétegeket alkalmazunk lakk és kvarc technológiával. Ezek megvédik a lencse felületét a mechanikai behatásoktól.

A csillogások ellen antireflex rétegeket alkalmazunk. A szuperhidrofób rétegek szennyeződés és víztaszító, könnyen törölhető rétegek.

A napszemüvegekre divatos, tükrös réteg választható.

OPTIKAI SZŰRŐK

Az optikai szűrők segítik a szemet a képalkotásban, és kiegészítő védelmet nyújtanak. Az Interoptiknál az optikai szűrők széles választékát kínáljuk különböző alkalmazásokhoz.

 • Sport: növeli a színek közötti kontrasztot, hogy dinamikus körülmények között jobban körvonalazottabb képet kapjunk.
 • P.C.kiszűr bizonyos hullámhosszokat (kék fény), és védelmet nyújt a képernyők előtt
 • Napvédelem: napvédelmet nyújt és alkalmas a dioptriás napszemüveghez, egységes vagy átmenetes szín választható
 • Drive: nappali vagy éjszakai vezetésre kifejlesztve, nagyobb kontrasztot és fényerőt biztosít.

KEMÉNYÍTETT RÉTEG

A szerves anyagból készült modern lencsék könnyebbek, vékonyabbak, mint az üveglencsék, és nem törnek olyan könnyen. Azonban érzékenyebbek a karcolásokra, ezért alkalmazzuk a lakktechnológiás rétegzési eljárást.

Ez a réteg megvédi a lencse felületét a mechanikai hatásoktól. Karcok elleni védelmet biztosít, növeli a mechanikai hatások (karcolások, horzsolások stb.) által okozott károkkal szembeni ellenállást, és minden szerves anyagból készült Interoptik lencsén megtalálható.

ANTIREFLEX RÉTEG

 Az Interoptik prémium Quarz antireflex portfóliója három fényvisszaverő rétegből áll. Így tisztább és esztétikusabb lencséket kapunk, amelyek könnyen karbantarthatók és tartósabbak. 

Az antireflex bevonatot a keményített rétegre teszik rá. A bevonat több rétegből készül, amelyet erős vákum között rögzítenek  a lencsére. A tükröződések minimalizálása érdekében a Quarz antireflex kezeléseket egyenként optimalizálják a felület (lencse) kémiai összetételének és fizikai tulajdonságainak megfelelően. 

HIDROFÓB OLEOFÓB

Azért, hogy könnyebben törölje a lencséket és egész nap tisztán tartsa őket, az ExtraClar hidrofób felületkezelés minden általunk kínált prémium Interoptik antireflex bevonat része.

Ez az innovatív felületkezelés selymes tapintást kölcsönöz a lencséknek, így semmi sem ragad rájuk és a lencsék tiszták maradnak.

 

 • Viz, szennyeződés és portaszítás
 • Egyszerűbb tisztítás, nyomok nélkül
 • A lencsék hosszabb ideig tiszták maradnak.

 

TÜKRÖS RÉTEGEK

A stílusosabb megjelenésért, különösen a dioptriás napszemüvegek esetében, a Mirror tükörrétegeket választhatja. A bevonatot a lencse domború felületére viszik fel, és a belső felületre speciális antireflex réteg kerül.

A tükörbevonatok több színben választhatók: 

      • Blue
      • Red
      • Green
      • Yellow
      • Silver
      • Gold

a Quarz felületkezelési család

Quarz

A Quarz kezelések fő jellemzője a speciális gyártási folyamat, amely magába foglalja a kvarcrétegen (szilícium-oxidon) alapuló keményítési technológia alkalmazását a megnövelt karcállóságért.  Az oxigénnel segített eljárás növeli a rétegek rugalmasságát és  a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni ellenállást. A magas fényáteresztés (több mint 99,6%) tiszta képet nyújt a minimális visszaverődéseknek köszönhetően, a maradványtükröződés minimális és diszkrét. A szennyeződés- és a zsírtaszító hatás könnyebb tisztítást, törlést tesz lehetővé. Minden Quarz antireflex rétegre 3 év garanciát biztosítunk, rendeltetésszerű  használat mellett.

SuperQuarz ExtraClar

Modern antireflex réteg diszkrét tükröződéssel, kékes zöld árnyalattal. Optimális hatás. Kiváló védelem. Kitűnő vizuális élmény.

BlueQuarz ExtraClar

Antireflex réteg, amely megnövelt kontrasztot, kiváló tisztaságot és védelmet nyújt a kék fény ellen anélkül, hogy színes szűrőt alkalmazna a lencsére. Az optimális visszaverődés , valamint a színek természetes érzékelése a réteg egyedülálló jellemzője. A kék fény hatékony szűrését a maradvány tükröződés módosításával lehet elérni.

DriveQuarz ExtraClar

Antireflex réteg vezetéshez. Modern és diszkrét visszaverődés, arany árnyalat. Kontrasztnövelő hatás. Kiváló védelem éjszaka a fényszórók ellen. Kitűnő vizuális élmény.

Számítógépes szűrők

Optim Free P.C.

A hosszan tartó monitor elótti munkavégzés, függetlenül attól, hogy laptopokról, számítógépekről vagy táblagépekről beszélünk, szemfáradtsághoz és fáradtsághoz vezet. Az Optim Free P.C. lencsékre elérhető számítógépes szűrők forradalmi szűrőrendszer részei, növelik a színek közötti kontrasztot. A megnövelt kontraszt megkönnyíti a vizuális szinkronizálást a szem pontozási rendszere és a vizuális információ fogadó rendszere között.

Az Optim Free P.C. lencsék előnyei: optimalizálják a vizuális rendszer sebességét a szem hatékonyabb pontozása érdekében, csökkentik a szem megerőltetését és az olvasási hibákat, növelik az olvasási sebességet és az olvasottak megértését, szinkronizálják a pontozási rendszert és a vizuális információs rendszert úgy, hogy a vizuális stressz minimális legyen, kiszűrik a kiválasztott fényfrekvenciákat és csökkentik a vizuális rendszer vizuális információval való túlterhelését, a szomszédos fények kiszűrésével fokozzák a képek kontrasztját a számítógép képernyőjén. Öt nyugtató és modern szín közül választhat: barna, zöld, kék, rózsaszín és narancssárga. A szín kiválasztása a munkahelyi környezet természetes és mesterséges fénymennyiségétől vagy a számítógép képernyőjének beállításaitól függhet.

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT