SZEMÜVEGEK

SZEMÜVEGEK AUTÓVEZETŐKNEK

Az éles látás autóvezetés közben kiemelten fontos  a  fényviszonyoktól függetlenül és ez számos tényezőtől függ. Több tanulmány azt mutatja, hogy a zavaró tükröződések akár 30%-kal is csökkenthetik a vezető látásélességét, ezért nagyon fontos ezek kiszűrése.

A sofőrök 63%-a tart attól, hogy az éjszakai vezetés közben elvakítja őket valami. A rossz látási viszonyok miatt évente több mint 300.000 közúti baleset történik az Európai Unióban. 10, szemüveg nélkül vezető sofőrből 7 nem teljesítené a látáspróbát.  Ön jól lát vezetés közben?

MIért HASZNOSAK A VEZETŐ szemüvegek?

A  hosszú kilométereket levezető vagy az alkalmi sofőrök számára a jó látás biztonságot jelent. Minden sofőr ismeri azokat a kihívásokat, amelyekkel a szemnek meg kell küzdenie: a vakító fényszórókkal és a változó fényviszonyokkal. Az Interoptik Drive vezető szemüveggel nyugodtabb és biztonságosabb az útja.

MIÉRT AZ INTEROPTIK DRIVE?

A 10%-os Drive szűrő megnövelt kontrasztot biztosít és ez segíti a látást rossz fényviszonyok között. Kifejezetten  járművezetők számára tervezték, tükröződéscsökkentő felületkezeléssel, amely a LED és XENON fényszórók hullámhosszára optimalizált. Ezek a lencsék használhatók éjjel, nappal egyaránt, autón kívül  is, mint egy szokványos szemüveg. 

Tudta-e, hogy a 20%-nál erősebben színezett lencsék a közlekedési szabályok szerint már nem használhatók éjszakai vezetésre?

 

MEGNÖVELT KONTRASZT

A kontraszt növelése azt jelenti, hogy a vezető kontúrosabb, élesebb képet kap, így jobban észreveszi a részleteket. Ez akkor válik igazán fontossá, ha a fényviszonyok romlanak, szürkületben vagy felhős, esős időben.

CSÖKKENTETT TÜKRÖZŐDÉS

 A fényszórók fénye este és éjszaka, de különösen, ha esik az eső zavarja a tiszta látást. Az Interoptik Drive lencséi csökkentik a tükröződést a DriveQuarz ExtraClar felületkezelésnek köszönhetően, amelyet kifejezetten a járművezetők számára fejlesztettek ki.

MI A FONTOS A KORMÁNY mögött?

Megfelelő lencsék

 A  szemünk számára a személyreszabott lencsék a legjobb megoldás. A kormány mögött nagyon fontos a vizuális pontosság, és hogy a távolságokat helyesen becsüljük fel. Fontos biztosítani a szem mozgásának szabadságát, hogy éles látást biztosítsanak távolra, ugyanakkor a sofőrnek korlátozás nélkül látnia kell a műszerfalat, és a visszapillantó tükröket.

Nappal és éjszaka

A tökéletes vezetői szemüveg feladata, hogy megnövelt kontrasztot és alacsony fényvisszaverődést biztosítson nappal és éjjel egyaránt. Minél jobban esik az eső és sötét van, annál fontosabb csökkenteni az utcai világítás vagy a közlekedési autók fényszórói által okozott bosszantó tükröződéseket.

Tükröződéscsökkentő rétegek

Azért, hogy a szemüveg tiszta, tartós képet nyújtson, lencséjét tükröződéscsökkentő réteggel kell ellátni. Ez a láthatatlan védőréteg biztosítja a lencse tartósságát és fényvisszaverő tulajdonságait. A vezetői lencsék esetében kifejlesztettünk egy speciális DriveQuarz ExtraClar felületkezelést.

Polarizált szűrő

Napközben, amikor az út nedves és a napsugarak visszatükröződnek, a fény az út vízszintes felületéről szétszóródik és szinte lehetetlen tisztán látni. A lencsére felvitt polarizált szűrők a polarizált fényt blokkolják. Ezek a lencsék csak nappali használatra ajánlottak. Biztonságos, kontrasztos látásélményt nyújtanak.

INTEROPTIK
DRIVE LENCSÉK

Akár  távoli lencsékre, akár távoli és közeli látást biztosító multifokális lencsékre van szüksége, mindkettő elérhető Drive változatban. Fokozott kontraszt, csökkentett fényvisszaverődés a biztonságos vezetésért.

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT