Lentile

DESIGN

Egyéni paraméterek

A személyre szabott lencséket egyéni tervezés alapján gyártjuk le ,, figyelembe véve a szemüveglencse szem előtti helyzetét. A progresszív kivitelezés személyre szabásánál 4 paramétert veszünk figyelembe: a pupillatávolságot, a pantoszkópikus szöget, a keret görbületét valamint a szem és a lencse közötti távolságot.  Így  minden viselő a számára egyénileg kialakított, megfelelő lencsét kapja, függetlenül az arc felépítésétől és a választott kerettől. 

Minden személyre szabott lencse magába foglalja a korrekció  és a viselő paramétereinek egyedi kombinációját.

A pantoszkópikus szög (PT – Pantoscopic Angle) a lencse függőleges dőlését jelenti.

A keret görbülete (FFA  – Face Form Angle) a keretbe tett lencsék közötti szöget jelenti.

Az LC -távolság (CVD – Corneal Vertex Distance) a szem és a lencse közötti távolságot jelenti.

A pupillatávolság (PD – Pupilar Distance) a két pupilla közötti távolságot jelenti.  

Ezeket a paramétereket felhasználva az aszférikus kivitelezés személyre szabásakor figyelembe vesszük a szemüveglencse valódi helyzetét a szem előtt, ezáltal elérjük a szem-szemüveg kettős rendszerének  optimalizálását. Ez az optimalizálás garantálja a szükséges korrekció 100%-os illeszkedését a szemhez, a választott kerettől függetlenül.

Változó lencsedizájn

Ha az egyéni vizuális igényeket figyelembe vesszük egyértelművé válik, hogy a szabványos kialakÍtás kompromisszum. A tanár inkább  közelre néz, míg a járművezető  távolra tekint többet, ezért az Excelit Unique és az Office Unique lencsék lehetőséget kÍnálnak arra, hogy a lencse kialakÍtását személyre szabjuk a viselő igényeinek megfelelően. A progresszÍv szemüveg viselők, igényeik alapján  3 típusú tervezési tÍpus közül választhatnak.

Távoli kialakítás
 A távoli terület hangsúlyozása. Járművezetőknek, sportolóknak, szabadtéri tevékenységek esetén ajánlott.  Üzletkötő – Távoli kialakÍtás. A napja nagy részét vezetéssel tölti, a távolba nézve. A közeli területet ritkán, rövid ideig, használja, egy megrendelés felvételére vagy a térkép megtekintésére.

Kiegyensúlyozott kialakÍtás

Kiegyensúlyozott kialakÍtás. Mindennapi használatra optimális egyensúlyt biztosít a három vizuális terület között. Építész – Kiegyensúlyozott kialakÍtás. A szemüvegviselő ideje nagy részét az irodában tölti, egyik helyszÍnről a másikra vezet, vagy megbeszélésen vesz részt. Ez az viselő gyakran használja mindhárom távolságot, beleértve a köztes távolságot is. Széles és kényelmes köztes területre van szüksége.
 

Közeli kialakÍtás

A közeli terület kihangsúlyozása. Különösen beltéri vagy munkahelyi használatra. Tanár – Közeli kialakÍtás. A szemüvegviselő a nap nagy részében közelre néz, olvas és ír. Ritkán használja a távoli területet, amikor éppen az iskolából hazafelé vezet vagy tévézik. Ennek a viselőnek széles , kényelmes, torzÍtásmentes  közeli területre van szüksége, és az olvasáshoz (a fej függőleges dőlésénél) kis látószöget szereti.

Max Resolution

Magas szintű felbontás. A Unique 4K  a sikeres, egyedi Unique tervezés  továbbfejlesztése és fő jellemzője  a nagyobb felbontás  a progresszív terület kialakÍtása során. A degresszív felület számításához használt felbontás 30%-kal több, mint a hagyományos progresszív lencséknél. A nagyobb felbontás lehetővé teszi a nagyobb degresszív felület integrálását ugyanabba a lencsébe. A nagyobb progresszív felületen mimimalizálódik a széli torzÍtás, így több lesz a hasznos vizuális terület. Ez a szélesebb látótér a legerősebben a köztes zónában érezhető, amely sokkal (akár 6 mm-ig) szélesebb  az egyenértékű Unique lencsékhez képest.                     A Unique 4K lencsék előnyei: kényelmes látás minden távolságra, hozzáadott értékkel a köztes területen;  széles látóterek,  tiszta látás és kontúrozott részletek; gyors alkalmazkodás, kitűnő vizuális élmény.

Progresszív Sport kialakÍtás

 Kifejezetten a távoli látóterület használatára tervezett multifokális lencsék. Maximális távoli látótereket, teljes vizuális szabadságot kínál. Optimalizált sportolók, sofőrök vagy olyan viselők számára, akik csak alkalmanként használják a közeli látómezőt. A távoli terület kihangsúlyozása garantálja a távolság helyes és pontos felmérését. A progresszív Sport kialakÍtás csak  16 mm csatorna hosszúságban érhető el.

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT