Rólunk

Több, mint 30 éve köteleztük el magunkat az éleslátás mellett, melynek alapja az optikai tudás és a minőségi munka tisztelete.

Rólunk

Interoptik

Csapatunk filozófiája bizalomra, elkötelezettségre és őszinteségre épül. Ez a hitvallás, valamint optikai szakértelmünk, gyártási tapasztalatunk lehetővé tette, hogy erős, hosszútávú kapcsolatokat alakítsunk ki partnereinkkel.

Gyártás

Az Interoptik gyártó területe 2000 négyzetméter.

Technológia

Ipari robotok alkalmazása a lencsék gyártás alatti valamint végső ellenőrzéséhez, feljelöléséhez, csomagolásához és címkézéséhez.

"Csapatunk filozófiája a bizalomra, elkötelezettségre és őszinteségre épül."

Eladott lencse
1 0 millió
Munkatárs
0
Aktív ügyfél
0 +
8 országban vagyunk jelen
0

Történetünk

Az Interoptik magántulajdonban lévő romániai vállalat, amely kiváló minőségű szemüveglencsék fejlesztésére, gyártására és forgalmazására szakosodott.
Az 1992-ben Ioan Lădariu által alapított Interoptik családi vállalkozásként indult, és azóta Románia egyik piacvezető vállalatává vált. A cég tevékenysége kezdetben kizárólag az ásványi üveglencsék gyártására összpontosult. Idővel azonban a portfólió bővült, és mára több ezer különféle dioptriát, alapanyagot és felületkezelést kínál.

A vállalat filozófiája

Csapatunk filozófiája a bizalomra, elkötelezettségre és őszinteségre épül, az ipari szakértelem és az optikai tapasztalat mellett.
Célunk, erős partneri kapcsolatokat létrehozni, a precíz szemüveglencsék, minőségi szemüvegkeretek és az általunk nyújtott optikai szolgáltatások széles palettájával. Az Interoptik a piacon elérhető legmagasabb szintű optikai lencséket kínálja. Meggyőződésünk, hogy csak komoly szakértelemmel és aktív munkával tudunk  kiváló minőségű termékeket előállítani.

Szenvedélyünk az optika

Több mint 30 éve ez a mottó vállakozásunk fő hajtóereje: szívügyünk minden egyes lencse, amely legyártásra kerül, valamint a folyamatos fejlesztés.
1992 óta, ma is együttműködünk első ügyfelünkkel és munkatársainkkal, az általunk képviselt márkákkal kötött szerződéseink kizárólag hosszú távra szólnak.

MÉRFÖLDKÖVEK

Néhány mérföldkő, amely meghatározta történetünket

1992
Legyártjuk az első egyfókuszú ásványi üveglencsét
1992
1994
Legyártjuk az első bifokális ásványi üveglencsét
1994
1997
Elvégezzük az első antireflex kezelést
1997
1998
Legyártjuk az első progresszív lencsét
1998
2001
elérjük az 1000000. Interoptik lencse mérföldkövet
2001
2007
elkészítjük Romániában először az első Free Form technológiával gyártott lencsét
2007
2011 - 2015
Az Interoptik OnLine szoftver fejlesztése. Az Interoptik OnLine rendelési szoftver bevezetése, amely lehetővé teszi a lencsék online megrendelését és optimalizálását. Az első kvarc technológiával készült antireflex réteg bevezetése
2011 - 2015
2015
Megnyitjuk saját képviseletünket Magyarországon
2015
2016 - 2018
Az új gyártóterület megnyitása. Bemutatjuk az első Excelit Perso személyre szabott progresszív lencsét. Átköltöztünk a frissen felépített gyárépületbe. A teljes technológiai eljárás automatizálása. A gyárkapun kiszállítjuk a hatodik millió lencsét
2016 - 2018
2019 - 2021
A Unique 4K lencse portfólió bevezetése. A Max Resolution technológiával gyártott Excelit Unique 4K progresszív és Office Unique 4K degresszív lencsék bemutatása. 2020-ban bemutatjuk az első B.I.G. biometrikus lencséket
2019 - 2021
2022 - Jelen
A termelési folyamatok korszerűsítése és automatizálása. Mosási eljárások automatizálása. Gyermekkori rövidlátás-szabályozásra szolgáló lencsék bevezetése. A keret formájára optimalizált különleges lencsék erős rövidlátás esetén.
2022 - Jelen
Unique-4K-imagine-descriptiva (1)

TECHNOLÓGIA

Megalakulásunk óta a szemüveglencsék gyártására szolgáló technológia és berendezések területén világszerte ismert cégekkel működünk együtt.

Jelenleg a felületfeldolgozás teljesen automatizált, minden termelési szakaszban: az első csomagolási művelettől kezdve a reteszelésen, maráson, polírozáson, gravírozáson át a kinyitásig és a mosásig.

Ipari robotokat is használunk a lencsék vezérléséhez, feljelöléséhez, csomagolásához és címkézéséhez.

len_mat_2

A GYÁR

A gyár, a lencsegyártási hagyományairól ismert Temesváron található.

Az Interoptik gyáregység területe 2000 négyzetméter, nagy teljesítményű gyártási és minőségellenőrzési rendszerekkel lett felszerelve.

Az Interoptik gyártásán dolgozó több mint 100 szakember biztosítja, hogy naponta 3000 lencsét szállíthassunk  ügyfeleinknek, Európa nyolc országában.

Interoptik_Color_5S_089_LR-scaled-1 (1)

FOLYAMAT

Minden nap teszünk azért, hogy a következő legyártott lencse jobb legyen, mint az előző: a gyártási eljárásokat folyamatosan finomítjuk, hogy a hibalehetőségeket minimalizáljuk; az egyes lencséken végzett műveleteket rögzítjük és dokumentáljuk; a felhasznált alapanyagokat a Rodenstock biztosítja, és a gyártási folyamat tesztelését rendszeresen végezzük a németországi laboratóriumokban.

FELELŐSSÉG

Fonntos számunkra a környezetvédelem, ezért jelentős befektetésekkel támogatjuk  integrált energiagazdálkodási rendszerünket.

Felelősség

Hatékony LED-világítás, csak újrahasznosított csomagolóanyagokat használunk, az ipari hulladék több mint 90%-át újrahasznosítjuk.

Hatékonyság

A modern épület energetikai szempontból optimalizált, a technológiai folyamatból származó hőt csúcstechnológiás hőszivattyúkkal nyerik vissza, a minél kevesebb környezetre gyakorolt hatás érdekében.

Ökológiai gondolkodás

A meleg vizet ökológiailag állítjuk elő napelemekkel. A légkondicionálás geotermikus energiát használ. Az általunk felhasznált villamos energia több mint 40%-a zöld, az épületre telepített 300 fotovoltaikus panelből nyerjük.

PARTNERI KAPCSOLATOK

Munkánkat az első naptól kezdve a szoros együttműködés jellemzi a Rodenstock német vállalatcsoporttal, amelynek kizárólagos képviselői vagyunk Romániában, Magyarországon valamint Európa több országában.

Technikailag szoros együttműködésben állunk a németországi Optotech vállalattal a felületmegmunkálási technológiával, a belgiumi AR Robotics vállalattal a teszteléssel, a svájci SCL Switzerland vállalattal és a németországi Leybold vállalattal a tükröződéscsökkentő kezelésekkel kapcsolatos folyamatokban.

REGIONÁLIS KÉPVISELET

2015-ben felavattuk a Iasi városban található regionális raktárt, amelyet egy évvel később a kolozsvári, majd 2018-ban a bukaresti raktár követett.

Emellett képviselőink vannak a következő városokban: Budapest, Kolozsvár, Brassó, Iasi, Galati, Bukarest, Craiova és Temesvár.

NEMZETKÖZI KÉPVISELET

Az Interoptik termékei és szolgáltatásai naponta több ezer optikushoz jutnak el Európában. Romániában, Magyarországon és a Moldovai Köztársaságban mind az Interoptik és az Aveo saját márkájú, mind a Rodenstock prémium márkájú lencséket forgalmazzuk. 2015 óta a magyarországi piacon is jelen vagyunk, képviseletünk, a budapesti székhelyű Interoptik Lenses Kft.

Az Interoptik lencsék a bulgáriai, a horvátországi, a szlovéniai, az olaszországi, hollandiai és a németországi piacokon is jelen vannak.

A jövőbe nézünk

Hiszünk benne, hogy a  kiváló minőségű termékek gyártásáért folyamatos innovációkra és fejlesztésekre van szükség. Ennek eredményeként az Interoptik jelenleg teljes körű lencseválasztékot tud kínálni, amely három, mindenki számára elérhető termékcsaládra tagolódik (Rodenstock, Interoptik, Aveo).

Ezen kívül az Interoptik kereteket és napszemüvegeket, optikai szolgáltatásokat, az egyes keretekhez tartozó lencsék optimalizálását is kínálja.