Lentile

TECHNOLÓGIÁK

FreeForm tecnológia

A nagy teljesítményű lencse gyártásának második nagyon fontos lépése a felületfelkialakÍtás. A szemüveglencsék feldolgozásában használt legújabb technológia a FreeForm technológia, amelynek lényege a pontról pontra való felületkialakÍtás. A felületeket automatikus CNC gépek segítségével egy mikron pontossággal marják ki.

Wavefront számítás

Komplex matematikai módszer a progresszív felület kiszámításához. Ezzel a számítással minden pontot elemeznek és optimalizálnak az optikai teljesítmény növelése érdekében.
Ezek a komplex számítások lehetővé teszik az első és másodrendű aberrációk következetes minimalizálását a teljes lencsefelületen legjobb látásélességért : torzÍtások nélküli távoli terület, nagy felületen, szélesközeli és köztes látóterületek, a perifériás asztigmatizmus csökkentése és az optikai tényezők harmonikus átmenete a lencse szélén.

Az alapsugár hatása

A lencse alapsugara a domború felületen helyezkedik el, és ez a kiindulási pont, amelyből kiszámítható a dioptriához szükséges többi sugár. A végső dioptriától függően az alapsugarat a lehető legközelebb választják ki a felírás szerint, és a belső felületet alakÍtják ki.
Minden alapsugárból egy sor dioptriát állítanak elő. Minél jobban mozdul el a dioptria a medián dioptriától, annál nagyobb az alapsugár hatása az optikai tulajdonságokra, és befolyásolhatja a látás bizonyos jellemzőit, például a torzítást vagy a nagyítást.
 Az alapsugarak finomabb fokozatossága biztosítja az alapsugár hatásának csökkenését. A Free lencsék 20 alapsugarat használnak a 6 alapsugárhoz képest, ami biztosítja a : az alapsugár hatásának teljes mértékű kiküszöbölése szférikus dioptria esetében, az alapsugár hatásának 40%-kal történő csökkentése a cylinder érték esetében és kellemes esztétikus megjelenés.

Free Form feldolgozás ADP-vel

Számos különböző pontról pontra történő feldolgozási technológiai folyamat létezik. Összetettségüktől függően több műveletből állnak. Az Interoptiknál 4 korszerű FreeForm gyártósort használunk: egy szokványos, legtöbb gyártási laboratóriumban megtalálható FreeForm sort,  amellyel Aveo 3F gyártott lencséket állítunk elő, három modern FreeForm sort ADP-vel (Active Driven Polishing), melyeknél finomoptikai felületkialakÍtási technológiát alakalmaznak.

A megfelelően csiszolt felület elengedhetetlen feltétele a  tiszta lencse kialakÍtásásnak. Az aszférikus felületek szabálytalan felületek, amelyek különös figyelmet igényelnek. Az Interoptiknál nagy hangsúlyt fektetünk a helyes polírozásra, ezért 2011 óta használjuk a modern FreeForm technológiát ADP-vel.

Az öt lépésben végrehajtott innovatív Active Driven Polishing gyártási folyamat 5 műveletes optimalizált  felületkialakÍtási  folyamat,  a szokványos FreeForm-feldolgozás 3 műveletével szemben. Az Active Driven Polishing folyamat kiegészítő lencsepolírozást jelent . Tökéletes a felszínt alakÍt ki  3D  irányított polírozó eszközök segítségével.

Nagy kihívás a mély területek megfelelő polírozása, anélkül, hogy befolyásolná a magasabb területeket, ami csak a polírozó eszköz függőleges irányításával érhető el tökéletesen.A szokványos, rugalmas polírozó eszközöket használó FreeForm technológiával lehetetlen. Az aktív polírozás tengelyirányú, a digitális felület figyelembevételével, amely garantálja a teljes felület és közvetlenül a vizuális területek közötti  területek helyes feldolgozását.

100%-kal hosszabb feldolgozási időt vesz el ez a folyamat, azonban nagyobb tisztaságot és maximális viselési kényelmet garantál. Az ADP-vel feldolgozott Interoptik lencséket viselők  szerint a kép sokkal fényesebb. Ez a FreeForm technológia egyedülálló Romániában, csak az Interoptiknál elérhető.

Személyreszabott inset

A konvergencia mértéke közvetlenül függ a pupilla távolságától. A nagyobb pupillatávolsággal rendelkezők erősebben konvergálnak,  mint a kisebb pupillatávolsággal rendelkezők azért, hogy ugyanarra a távolságra nézzenek. A multifokális lencse kialakÍtása során a  közeli terület eltolása a távoli területhez képest (inset) más lesz.

Ha ezt az eltolást az egyes viselők pupillatávolságának figyelembevételével végzik, akkor a közeli terület pozícionálása minden viselő számára megfelelő, függetlenül a pupilla távolságától.

Az Excelit Perso, Unique, Unique 4K progresszív lencsék és az Office Perso, Unique, Unique 4K munkaszemüveg lencsék figyelembe veszik a pupilla távolságát az inset személyre szabása során (a közeli terület elhelyezése), a következő előnyöket kínálva: szabad inset, a viselő pupillatávolságához igazítva, harmonizált és természetes közeli látás, a köztes  és a közeli területek tökéletes elhelyezkedése és a közeli és a köztes vizuális területek ideális binokuláris átfedése.

Atorikus optimizálás

Atorical Optimization Technology – a sugarak optikai rendszerének atorikus optimalizálását biztosÍtó technológia.
Az Excelit Perso, Excelit Unique és Excelit Unique 4K progresszív lencsék gyártásánál a progresszív tervezés AOT optimalizálását alkalmazzuk. Ez minden esetben személyre szabott, és a lencse konkáv felületén alakÍtjuk ki. A korrekciós adatok megadása után több mint 6400 különböző látószög kerül elemzésre.
Online optimalizálást használunk nagy kapacitású szerverekkel,  az optikai sugárrendszer optimalizálása a megadott értékek alapján történik.
Minden látópontot optimalizálnak és hozzáigazítanak ahhoz a szöghöz ,ahogy tekintünk ,vagyis a lencse több ezer lencséből áll, amelyeket külön számolnak ki minden egyes látószögből.  Az így kapott sugárrendszert Free Form Advance Active Polishing polÍrozással, az Interoptik által garantált  technológiával dolgozzák ki a lencsén.

 

Az Atorical Optimization Technology az emberi szem vizuális szükségleteihez épített és gyártott progresszív lencséket jelenti, amely csökkenti a ferde asztigmatizmust a lencse perifériás területein, 100%-os élességgel megnövelt látóterekhez vezet valamint jelentősen megnöveli a vizuális teljesítményt  .
A hagyományos lencséknél jelentkező főbb problémák (például a progresszív lencséknél az Swim hatás vagy a látásélesség csökkenése a lencse szélén) szinte teljesen kiküszöbölhetők az  optimalizálásnak köszönhetően – ezenkívül az AOT technológiával optimalizált lencsék a teljesítménytől függően 10% -kal vékonyabbak és könnyebbek az azonos alapanyagú hagyományos lencsékhez képest.

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT