SZEMÜVEGEK

GYERMEKSZEMÜVEGEK

A gyerekek lépésről lépésre tanulnak látni, ahogy megtanulnak járni. A teljes és tiszta látás csak 4 éves korban alakul ki és csak  10 éves kor után lesz a gyermek látása a felnőtt látásához hasonló.  A fénytörési hibák az élet első éveiben már kiderülhetnek. Megközelítőleg minden ötödik gyermeknek szüksége van szemüvegre. 

Legtöbb esetben az egyik szem korrekciót igényel a másik pedig nem, a fénytörési hiba így sokáig észrevétlen marad. Ezért a  szakorvosi konzultáció már kicsi kortól ajánlott, akár panaszok nélkül is, hogy időben felismerjük és korrigáljuk a hibát. Biztosítsa gyermekének a biztonságos látásélményt a megfelelően kiválasztott szemüvegkerettel és lencsével.

UV-VÉDELEM

A felnőtt szemtől eltérően a gyermekek szemének pupillája nagyobb és a szemlencséje tisztább, kevesebb pigmenttel. Ezért a gyermekek szeme sokkal érzékenyebb a fényre. Összehasonlítva a felnőttek szemével, a gyermekek szemében több UV-sugár jut el a retináig. Ezért ajánlott, az élet első évében a csecsemőket  védeni.  Ezt a kort követően a napszemüveg nagyon fontos, különösen erős fényviszonyok között, erős napsütésben, csillogó víz közelében, szikrázó ,havas tájon, vagy magas hegyekben. A visszaverődések megduplázhatják a napfényből származó sugárzás mennyiségét, így a lencsék által biztosított UV-védelem még fontosabb.

KIEMELTEN FONTOS A MEGJELENÉS

 

A gyerekek szemüvegviselésének első feltétele, hogy kedvelje, lelkesedjen és büszke legyen arra, hogy hordja. Ezért nagyon fontos, hogy ő is részt vegyen a megfelelő keret kiválasztásában. Legtöbbször, ha a szülők a gyermek nélkül választják ki a keretet, akkor a szemüveg a fiókban marad. Fontos hogy a gyerekkeretek könnyűek és ellenállóak legyenek. Ugyanakkor a felhasznált antiallergén anyagok minden gyermek számára a megfelelő választás, minden bőrtípus számára jól tolerálható.

Miért ne várjon, ameddig a gyermek megnő?

A látás megtanulásának folyamata természetes és automatikus. A jó látás csak akkor alakulhat ki teljesen, ha a retinán kialakított kép tökéletes. Ha a látásproblémákat időben szemüveg segítségével korrigálják, akkor elkerülhetők vagy csökkenthetők az egész életen át tartó, már nem visszafordítható látási hiányosságok.

Azért, hogy gyermeke a legjobb látásélményt kapja, nemcsak a könnyű és kényelmes keret, hanem a gyermeke számára egyénileg kialakított, könnyű és tartós lencsék is fontosak.

Az első szemüveg

 A megfelelő gyermekszemüveggel elérhetjük, hogy gyermekünk az első pillanattól jól lásson. Fontos, hogy az orrnyereg, az orrtámasz illeszkedjen a gyermek orrához, a szemüveg a lehető legkönnyebb legyen, és a lehető legtöbb próbatételnek is ellenálljon. A gyerekek sokat játszanak, a szemüvegnek természetesnek kell lennie, hogy ne zavarja őket a mindennapi tevékenységekben.

A keretnek könnyűnek, játékosnak kell lennie és az egyes arcformákra megfelelően beállítva pontosan illeszkedjen. A megfelelően kiválasztott lencsékkel mind az ütésektől, mind az UV sugárzástól védelmet biztosítsanak.

Hogyan tudhatom meg, hogy gyermekemnek szemüvegre van szüksége?

Családi kórtörténet

Számos látási probléma örökletes és időben felismerhető. Ha a szülők vagy a testvérek szembetegségben szenvednek, akkor a gyermekorvosnak a 6. és 12. hónapos kor között a gyermeket szemészeti szakorvosi kivizsgálásra kell küldenie.

Jelek

Úgy gondolja, hogy gyermekének szemüvegre van szüksége? Figyeljen a következő jelekre:

  • Kancsalság (strabismus), a két szemgolyó nézővonala nem párhuzamos, eltérnek különböző irányokban
  • Gyakori pislogás vagy túl gyakori szemdörzsölés
  • A tárgyak túlságos közelítése a szemhez
  • Nagy fényérzékenység

Szemészeti kivizsgálás

A szakorvosi konzultáció már kicsi kortól ajánlott, még akkor is, ha nincsenek látásbeli panaszok. Legtöbbször, ha csak az egyik szem gyengébb, a másik pedig nem, akkor a fénytörési hiba sokáig észrevétlen maradhat. Javasoljuk, hogy az első szemorvosi vizsgálatra 3 éves korig kerüljön sor. Sok kisgyereknél átmeneti a probléma, melyet a szükséges korrekcióval és a megfelelő szemüveggel, idővel teljesen ki lehet javítani.

INTEROPTIK KIDS LENCSÉK

Az Interoptik Kids lencséi könnyűek, ütésállóak és UV-fény elleni védelemet biztosítanak. A szemüveget a gyerekek szívesen teszik le lencsével lefelé, érdes, kemény felületekkel érintkezik, földre ejtik vagy az iskolai hátizsákba dobják. A minőségi felületkezelések a lencse felületét ellenállóvá teszik a napi kihívásokkal szemben.

A szabványos kivitelezés egy kompromisszum. Ez nagyon egyértelművé válik, Ha az egyéni vizuális igényeket gondosan elemzik. A tanár a leginkább a közeli látást használja, míg a járművezető a távoli látást, ezért az Excelit Unique és az Office Unique lencsék lehetőséget adnak arra, hogy a kivitelezést személyre szabják a viselő igényeinek megfelelően. Minden viselőnek magas elvárásai vannak a viselt progresszív lencséktől, ezért 3 típusú kivitelezés közül választhatnak.

Távoli kialakítás
 A távolsági terület kihangsúlyozása. Járművezetőknek, sportolóknak, szabadtéri tevékenységek esetén ajánlott. Kiegyensúlyozott kivitelezés. Mindennapi használatra optimális egyensúlyt biztosít a három vizuális terület között. Értékesítési szakember – Távolság kivitelezés. A napja nagy részét különböző ügyfelek felé vezetve tölti, a távolba nézve. A közeli területet ritkán, rövid ideig, használja, egy megrendelés felvételére vagy a térkép megtekintésére.r

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT