OCHELARI

GYERMEKSZEMÜVEGEK

A gyerekek lépésről lépésre tanulnak látni,  ahogy megtanulnak járni. A teljes és tiszta látás csak 4 éves korban alakul ki  és csak  10 éves kor után lesz a gyermek látása a felnőtt látásához hasonló.  A fénytörési hibák az élet első éveiben már kiderülhetnek. Megközelítőleg minden ötödik gyermeknek szüksége van szemüvegre. 

Legtöbb esetben az egyik szem korrekciót igényel a másik pedig nem,  a fénytörési hiba Így sokáig észrevétlen marad. Ezért a  szakorvosi konzultáció már kicsi kortól ajánlott, akár panaszok nélkül is, hogy időben felismerjük és korrigáljuk a hibát.Biztosítsa gyermekének a biztonságos látásélményt a megfelelően megválasztott szemüvegkerettel és lencsével.

UV-VÉDELEM

A felnőtt szemtől eltérően a gyermekek szemének pupillája nagyobb és a szemlencséje tisztább, kevesebb pigmenttel. Ezért a gyermekek szeme sokkal érzékenyebb a fényre.  Összehasonlítva a felnőttek szemével,  , a gyermekek szemében több UV-sugár jut el a retináig. Ezért  ajánlott, az élet első évében a csecsemőket  védeni.  Ezt a kort követően a napszemüveg nagyon fontos, különösen erős fényviszonyok között,  erős napsütésben,  csillogó víz közelében, szikrázó ,havas tájon, vagy   magas hegyekben . A visszaverődések megduplázhatják a napfényből származó sugárzás mennyiségét, így a lencsék által biztosított UV-védelem még fontosabb.

KIEMELTEN FONTOS A MEGJELENÉS

 

A a gyerekek szemüvegviselésének első feltétele, hogy kedvelje, lelkesedjen és büszke legyen arra, hogy hordja. Ezért nagyon fontos, hogy ő is részt vegyen a megfelelő keret kiválasztásában. Legtöbbször, ha a szülők a gyermek nélkül választják ki a keretet, akkor a szemüveg a fiókban marad. Fontos hogy a gyerekkeretek könnyűek és ellenállóak legyenek.Ugyanakkor a felhasznált antiallergén anyagok minden gyermek számára a megfelelő választás , minden bőrtípus számára jól tolerálható.

Miért ne várjon, ameddig a gyermek megnő?

A látás megtanulásának folyamata természetes és automatikus. A jó látás csak akkor alakulhat ki teljesen, ha a retinán kialakított kép tökéletes. Ha a látásproblémákat időben szemüveg segítségével korrigálják, akkor elkerülhetők vagy csökkenthetők az egész életen át tartó, már nem visszafordítható látási hiányosságok.

Azért, hogy gyermeke a legjobb látásélményt kapja, nemcsak a könnyű és kényelmes keret , hanem a gyermeke számára egyénileg kialakÍtott,könnyű és tartós lencsék is fontosak.

Az első szemüveg

 A megfelelő gyermekszemüveggel elérhetjük, hogy gyermekünk az első pillanattól jól lásson. Fontos, hogy az orrnyereg , az orrtámasz, illeszkedjen a gyermek orrához, a szemüveg a  lehető legkönnyebb legyen, és a lehető legtöbb próbatételnek is ellenálljon. A gyerekek sokat játszanak,  a szemüvegnek természetesnek kell lennie, hogy ne  zavarja őket a mindennapi tevékenységekben.

A keretnek könnyűnek, játékosnak és az egyes arcformákra megfelelően beállÍtva pontosan illeszkedjen.A megfelelően kiválasztott lencsékkel  mind az ütésektől, mind az UV sugárzástól védelmet biztosítsanak.

Hogyan tudhatom meg, hogy gyermekemnek szemüvegre van szüksége?

Családi kórtörténet

Számos látási probléma örökletes és időben felismerhető. Ha a szülők vagy a testvérek szembetegségben szenvednek, akkor a gyermekorvosnak a 6. és 12. hónapos kor között a gyermeket szemészeti szakorvosi kivizsgálásra kell küldenie.

Jelek

Úgy gondolja, hogy gyermekének szemüvegre van szüksége? Figyeljen a következő jelekre:

  • Kancsalság (strabismus), a két szemgolyó nézővonala nem párhuzamos, eltérnek különböző irányokban.
  • Gyakori pislogás vagy túl gyakori szemdörzsölés
  • A tárgyak túlságos közelítése a szemhez
  • Nagy fényérzékenység

Szemészeti kivizsgálás

A szakorvosi konzultáció már kicsi kortól ajánlott, még akkor is, ha nincsenek látásbeli panaszok. Legtöbbször, ha csak az egyik szem gyengébb , a másik pedig nem, akkor a fénytörési hiba sokáig észrevétlen maradhat. Javasoljuk, hogy az első szemorvosi vizsgálatra  3 éves korig kerüljön sor. Sok kisgyereknél átmeneti a probléma, melyet a szükséges korrekcióval és a megfelelő szemüveggel, idővel  teljesen ki lehet javítani.

INTEROPTIK KIDS LENCSÉK

Az Interoptik Kids lencséi  könnyűek, ütésállóak és UV-fény elleni védelemet biztosÍtanak. A szemüveget a gyerekek szÍvesen teszik le lencsével lefelé, érdes, kemény felületekkel érintkezik, földre ejtik vagy az iskolai hátizsákba dobják. Az minőségi felületkezelések a lencse felületét ellenállóvá teszik a napi kihívásokkal szemben.

A szabványos kivitelezés egy kompromisszum. Ez nagyon egyértelművé válik, Ha az egyéni vizuális igényeket gondosan elemzik. A tanár a leginkább a közeli látást használja, míg a járművezető a távoli látást, ezért az Excelit Unique és az Office Unique lencsék lehetőséget adnak arra, hogy a kivitelezést személyre szabják a viselő igényeinek megfelelően. Minden viselőnek magas elvárásai vannak a viselt progresszív lencséktől, ezért 3 típusú kivitelezés közül választhatnak.

Távoli kialakítás
 A távolsági terület kihangsúlyozása. Járművezetőknek, sportolóknak, szabadtéri tevékenységek esetén ajánlott. Kiegyensúlyozott kivitelezés. Mindennapi használatra optimális egyensúlyt biztosít a három vizuális terület között. Értékesítési szakember – Távolság kivitelezés. A napja nagy részét különböző ügyfelek felé vezetve tölti, a távolba nézve. A közeli területet ritkán, rövid ideig, használja, egy megrendelés felvételére vagy a térkép megtekintésére.r

TALÁLJA MEG A LEGKÖZELEBBI OPTIKÁT